Hodový koncert vo Vrábľoch prinesie Horkýže Slíže

27.09.2012 Nitra

Vráble 27. októbra (TASR) - Vráble čakali na kapelu Horkýže Slíže dlho a teraz sa to konečne podarilo. Na hodovom koncerte sa každoročne stretne celé mesto a široké okolie a panuje tu vynikajúca nálada, ktorá mesto dúfajme, neobíde ani tento rok. Hlavným headlinerom budú Horkýže Slíže. Ako ďalšie kapely vystúpia mladá kapela Revolt, Pop-Rocková kapela ENS, Vrábeľská kapelka Januárové Prekvapenie a po nich najlepší Kabát Revival na Slovensku.

V minulosti sa na hodovom koncerte predstavili známe kapely a speváci Zóna A, No Name, DESmod, Robo Grigorov, Zuzana Smatanová, Hex, Gladiátor a ďalší. Dlhé roky bol hodový koncert organizovaný v kultúrnom dome na Hornom Ohaji. Po dokončení nového Čerešnového námestia vo Vrábľoch bol presunutý práve sem.

Horkýže Slíže

Slovenská hudobná skupina Horkýže Slíže vznikla v roku 1992 v Nitre. Skupina hrá rockovú hudbu. Jej štýl sa postupne s vydávaním albumov menil, od tvrdého rocku s humornými textami, neskôr na soft rock s nemenej vtipnými skladbami, a dá sa všeobecne klasifikovať akocomedy rock, aj punk rock.

ENS

Slovenská kapela ENS pripravuje v štúdiu ich gitaristu Ľuboša nové, v poradí už tretie CD, ktoré nesie názov ENS&FRIENDS. Na tvorbe CD sa podieľajú aj ďalší hudobníci. Dátum vydania ešte nie je presný. Skladby Odvykám ku ktorej napísal text slovenský Básnik Ján Štrasser, melodická pieseň Skúsim v ktorej počuť prvky elektroniky a skladba Hviezdny prach, sú už zavesené na internete.

Januárové Prekvapenie

Kapela vznikla v januári 1998 vo Vrábľoch, keďže ešte nemali v čase príprav koncertu meno, na plagáte ich prezentovali ako januárové prekvapenie koncertu. JP má za sebou účinkovania na koncertoch a festivaloch po Slovensku, Čechách, Maďarsku a Poľsku. Kapela sa sama považuje hlavne za koncertnú a hráva prevažne vlastné veci. Čo sa týka štýlu – nie je bližšie špecifikovateľný. Zostava: 2 gitary, basa, bicie, saxofón a flauty. Existujú 4 demáče vo vlastnej réžii. Posledný má názov: “HUDOBNÍ NOSIČI”

Kabát Revival

Ako každá hudobná skupina hrávali vlastné pesničky a kombinovali ich rôznymi prebratými od iných interpretov. V roku 2005 nacvičili viac Kabátov a vznikol Kabát revival. Potom nasledovala pauza, počas ktorej spevák Patrik Imre spieval v skupine Metalinda. Keď odtiaľ odišiel, tak sme znova oprášili Kabát revival. Vystupujeme po celom Slovensku a Čechách. Ponúkame takmer dvojhodinovú show, v ktorej sú zahrnuté najväčšie hity. Naše vystúpenia máme spravené tak, aby sa čo najviac podobali originál vystúpeniam Kabátu. To sa týka hudobného prevedenia, choreografie na pódiu a v neposlednom rade aj oblečenia.

Čo je MPV?

Skratka MPV znamená pre nás veľa, ale pre niektorých je to pojem, ktorý je známy hlavne medzi mladými. Táto skratka je značkou Mládežníckeho parlamentu Vráble, ktorá je neziskovou občianskou organizáciou. MPV sa podieľa na organizovaní kultúrneho a spoločenského života v meste. www.mpv.sk

Jaroslav Dodok a Marek Muzika
 

Vyberte región